, ,

Favoriete ontbijtrecepten van Jamie Oliver

ontbijtrecepten jamie oliver

Jamie Oliver is met zijn kookboeken vooral bekend van de lekkere recepten voor lunch en diner. Wist je dat hij in veel van zijn boeken ook een aantal goede ontbijtrecepten heeft opgenomen? In dit artikel lees je wat míjn 3 favoriete ontbijtrecepten van Jamie Oliver zijn.

Het fijne aan de recepten van Jamie vind ik dat er altijd foto’s bij staan. Op die manier weet je alvast hoe het eruit gaat zien. Ook beschrijft hij stap voor stap wat je moet doen en hoeveel tijd je nodig hebt. Voor een ontbijtgerecht is dat extra fijn, omdat je niet elke dag de tijd kunt nemen om uitgebreid te kokkerellen.

Zoete ontbijtgerechten

Bezoek je Ontbijtblog vaker, dan weet je dat ik zelf niet zo van de hartige ontbijtjes ben. Mijn ontbijt moet gewoon zoet zijn. Jamie Oliver houdt blijkbaar van zoet én van hartig ontbijten, want hij heeft van beiden best veel recepten. De hartige recepten heb ik zelf dus nooit getest. Maar de zoete wel, dit is mijn top 3:

Top 3 Ontbijtgerechten Jamie Oliver

Geroosterde havermout met mango, blauwe bessen en yoghurt

Dit recept komt uit “Jamie’s Superfood voor elke dag“.

Het is eigenlijk niet veel meer dan fruit, yoghurt en havermout. Dankzij het venkelzaad en kokos die je mee roostert bij de havermout en het rozenwater bij de warme blauwe bessen is dit bepaald geen saai ontbijt. Bekijk hier hoe je dit maakt. geroosterde havermout mango blauwe bessen jamie oliver

Vrolijke fruitpotjes

Dit recept maak ik zelf heel vaak. Het komt ook uit het boek Jamie’s Superfood voor elke dag“. Het liefst maak ik meteen lekker veel, zodat ik er de hele week van kan eten. Het zijn eigenlijk kleine chiapuddinkjes in 2 lagen, waardoor ze er in een glaasje ook nog eens heel leuk uitzien.  Maak in één keer een grote batch en bewaar je fruitpotjes gerust een paar dagen in de koelkast.

jamie oliver fruitpotjes

Granola

Zelf granola maken vind ik altijd een heel leuk klusje. Het recept uit Jamie’s Kookrevolutie is één van mijn favorieten. De ingrediënten heb ik meestal wel in huis en als ik toevallig iets niet heb, laat ik het weg of vervang ik het met iets anders. Zolang de verhoudingen maar kloppen en je lekker veel kaneel gebruikt komt het altijd wel goed.  Vergeet ook de ahornsiroop en de (kokos)olie niet, daarmee wordt de granola lekker crunchy. Zie dit recept gewoon als een heel goed basisrecept voor granola met genoeg mogelijkheden om er je eigen twist aan te geven.

granola jamie oliver

Meer ontbijtrecepten van Jamie Oliver bekijken doe je hier!