,

Ontbijt Restaurant: Yoghurt Barn in Haarlem

Yoghurt Barn Haarlem

Het zal je niet verbazen, bij Yoghurt Barn Haarlem eet je… yoghurt. De Haarlemse vestiging zit bij mij om de hoek. Het ziet er leuk uit, daarom ga ik er vandaag ontbijten. Hoe dat bevalt lees je in deze blog. 

Yoghurt Barn is een keten van 13 vestigingen in 10 grotere steden, verdeeld over Nederland. Je kunt er niet alleen ontbijten, je kunt er ook lunchen of tussendoor even een yoghurtje eten. Of gewoon koffie drinken. Alhoewel je verwacht dat mensen hier vooral komen ontbijten is het eigenlijk de hele dag door gezellig druk.

De Haarlemse vestiging zit in de Kruisstraat, midden in het centrum. Op loopafstand van het station en dichtbij de Groote Markt.

Yoghurt samenstellen

Zodra je binnenkomt valt meteen de grote bar links op, waar je je bestelling doet. Hier kies je één van de ‘yoghurt specials’. Dat zijn 6 verschillende samengestelde yoghurts met aansprekende namen. Wat dacht je van “Crazy Cookie” (yoghurt met kiwi, bastognekoek en kaneelsuiker) of “Proud Pistachio” (komkommer, olijfolie, pistache en munt).  Wil je liever zelf je yoghurt samenstellen, dat kan ook. Eerst even bepalen welke yoghurtsoort je wilt (magere, volle of liever kokosyoghurt) en dan is er een grote vitrine met allerlei toppings: fruit, kokos, chocolade, nootjes, stukjes koek, siroop en honing.

Je betaalt gewoon per topping, dus je bepaalt zelf hoe ver je gaat.  Best wel slim, want op deze manier kun je als klant eindeloos variëren en kun je bij wijze van spreken elke keer een andere yoghurt nemen. De toppings zien er allemaal even lekker uit, maar als je echt gezond wilt ontbijten, moet je wel goed opletten. Oreo, stroopwafel, brownie en kaneelsuiker zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar als je net als ik niet al te veel suiker binnen wilt krijgen dan kun je beter iets anders kiezen.

yoghurt barn haarlem toppings

Ik kies vandaag de “Energy Explosion”, één van de samengestelde yoghurts, met banaan, vijgen en amandelen.  Voor €2 extra neem ik kokosyoghurt in plaats van gewone yoghurt en ik drink er een espresso bij. Mijn yoghurt wordt ter plekke klaargemaakt terwijl ik alvast een tafeltje zoek.

Voor een medium yoghurt special betaal je trouwens € 5,50, maar als je er ook wat bij wilt drinken kun je beter kiezen voor een “all day breakfast” of een “all day lunch”. Voor een paar euro extra heb je dan je yoghurt, een drankje en nog een croissant of een broodje erbij.

Sfeer

De inrichting van Yoghurt Barn Haarlem is gezellig en huiselijk. Voor in de zaak is een grote tafel waar je lekker een krantje kunt lezen. Wat meer achterin de ruimte zijn er veelal tafeltjes voor 2 of 4 personen en wat knusse hoekjes. Bij mooi weer kun je buiten aan 1 van de picknicktafels aanschuiven. Het publiek bestaat uit een mix van studenten, werkende mensen, jonge gezinnen en winkelende vriendinnen.  Als het druk is dan vormt zich al snel een rij bij de bar.  Dan kan het even duren voor je geholpen wordt omdat de yoghurts ter plaatse worden samengesteld. Op zulke momenten lijken ook de barnista’s meteen een stuk minder ontspannen.

yoghurt barn haarlem inrichting

Energy Explosion

Mijn Energy Explosion ziet er mooi uit in het glazen weckpotje en smaakt prima. Wat ik leuk vindt, is dat er gewerkt wordt met biologische producten. Dat las ik later op de website, maar heb ik ter plaatse niet echt gehoord of zien. Ook de espresso is oké, maar ik ben kritisch op koffie en dan gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik wel eens betere koffie heb gedronken.

yoghurt barn energy explosion

Aanrader

Is Yoghurt Barn een aanrader? Het concept spreekt mij heel erg aan. Alles draait om yoghurt en er valt hier heel wat te kiezen aan toppings. Aan variatie geen gebrek en voor zover ik het kan beoordelen zijn de ingrediënten vers en van goede kwaliteit.  Minpuntjes vind ik dat je alleen bij de bar kunt bestellen en dat niet alles even healthy is zoals ze zelf zeggen. Ben je net als ik gek op yoghurt dan is Yoghurt Barn zeker een aanrader om eens te proberen.

Wie wat waar

Yoghurt Barn Haarlem – Kruisstraat 15 – Haarlem

Openingstijden: maandag t/m vrijdag : 8.00 -17.00 uur. zaterdag & zondag: 9.00-18.00 uur