Ontbijt Restaurant: Spreegold in Berlijn

spreegold berlin

Op zoek naar een leuk ontbijtrestaurant in Berlijn? Ik heb een goede tip voor je: Spreegold!

Ontbijten in Berlijn

Berlijn is één van mijn favoriete steden en ik ben er dan ook meer dan eens geweest. Tijdens één van mijn citytrips overnachtte ik ooit in een leuke AirBnB in de wijk Prenzlauerberg, om de hoek van Spreegold aan de Stargarder Strasse.  Je hebt trouwens 3 vestigingen van Spreegold in Berlijn, maar daar ben ik zelf nog niet geweest. Bij Spreegold in Prenzlauerberg inmiddels meerdere malen. Uiteraard voor het ontbijt, maar ook wel voor de lunch en de borrel. Ze zijn namelijk de hele dag open. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kun je hier terecht voor een lekker ontbijtje, salade of een broodje en als je de tijd hebt blijf je gewoon hangen voor een borrel, pizza of goede steak.

Vers & biologisch eten

Het fijne van Spreegold vind ik dat ze heel veel aandacht besteden aan de kwaliteit van het eten. Alles is vers en het meeste biologisch.  Daarnaast is de sfeer super relaxed en de mensen vriendelijk. Niet zo gek dat Spreegold populair is bij locals en bij toeristen.

Het is er alleen vaak druk en dan heb je meteen ook een nadeel van Spreegold te pakken: de rij voor de bar waar je je bestelling doet is dan lang. Er wordt hier niet aan tafel geserveerd. Je doet eerst zelf je bestelling aan de bar en dan krijg je zo’n apparaatje mee dat gaat piepen als je eten klaar is.

Spreegold berlin bar

Spreegold menu

Wat staat er op de menukaart?

Hou je van havermout, yoghurt, muesli en acai-bowls? Dan zal het lastig kiezen zijn. Op de menukaart overheerlijke ontbijtbowls met namen zoals ‘porridge of the gods’, ‘sunny berry bircher’  en ‘organic acai blueberry bowl’. Maar ook verschillende pannenkoeken zoals paleo-pannenkoeken en Canadese pannenkoeken. Ben je meer van de hartige ontbijtjes, dan kies je één van de gepocheerde eitjes of omeletten. Ik heb in Nederland nog geen ontbijtrestaurant gezien met zoveel (gezonde, paleo- en glutenvrije-) keuze. Bij Spreegold zou ik álles van het menu wel willen proberen.

Golden porridge

Een favoriet van mij bij Spreegold is de ‘Golden Porridge’: warme havermoutpap met kurkuma, kaneel, kokosmelk en vers fruit. Havermout zoals havermout moet zijn: warm, romig en vol van smaak door de specerijen en de toppings.  Het ziet er ook nog eens heel mooi uit vind je niet?

GOLDEN PORRIDGE

Koffie

De koffie wordt gemaakt van speciale Spreegold bonen, een single origin espressoboon uit Kenia or Hawaii. Vergeleken met andere ontbijtrestaurants in Berlijn is Spreegold niet goedkoop. Wat ik dan wel weer heel leuk vind, is dat je je koffiebeker gratis kunt refillen met filterkoffie, dat scheelt toch weer als je ’s morgens een paar koppen koffie nodig hebt om wakker te worden. Heb je geen zin in thee of koffie, dan zijn er ook veel smoothies en sapjes.

Vaste klant

Spreegold is een fijne plek als je tijdens je citytrip of zakenreis je dag relaxed wilt beginnen. Het eten is er altijd goed, de sfeer is er warm en gezellig en als je de tijd hebt blijf je rustig hangen om te relaxen of wat te werken. Wat mij betreft wordt het tijd dat Spreegold naar Nederland komt, want dan meld ik mij bij deze alvast aan als vaste klant.

Wie wat waar

Stargarder Str. 82, 10437 Berlin, Duitsland

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 7.30 – 00.00. Weekend 8.00 – 00.00