,

Ontbijt Restaurant: Native Koffie in Haarlem

Native haarlem

Op een regenachtige ochtend vroeg stap ik binnen bij Native Koffie in Haarlem voor een ontbijt. Hoe is dat bevallen? Dat lees je in deze review.

Espressobar Haarlem

Native Koffie is een espressobar en zit in een gezellig straatje midden in de Haarlemse Vijfhoek. Behalve koffie drinken kun je hier ontbijten, lunchen en borrelen. In het weekend is het eigenlijk altijd druk bij Native, maar op dit tijdstip nog niet. Al eerder dronk ik koffie bij Native. Dit is de eerste keer dat ik er ga ontbijten. Ik ben benieuwd want ik heb er al veel goede verhalen over gehoord!

Sfeer

Wat meteen opvalt is de gezellige inrichting en de relaxte sfeer. Er zijn veel gezellige zitjes, planten en mooie accessoires.  Je kunt zien dat daar veel aandacht aan besteed is. Er is ook een terras, maar omdat het regent zit iedereen vandaag lekker binnen.

native haarlem

Welkom

Aan de bar bestel ik een espresso en een ontbijt. Op de kaart zie ik een stuk of 5 ontbijtgerechten. Ik twijfel tussen de chiapudding en de yoghurt, alhoewel de crunchy tahini toast er ook erg goed uitziet. Uiteindelijk kies voor een kokosyoghurt met granola en fruit. Ook bestel ik er meteen een gemberthee bij. Wat fijn dat de dames achter de balie zo vriendelijk en relaxed zijn. Je voelt je hier meteen welkom. Voor de koffie kan ik kiezen uit 2 soorten espressobonen. Leuk, die vraag krijg je lang niet altijd, maar zo weet je wel dat je bij een echte espressobar bent.

native haarlem menukaart

Ik vind een plek aan een grote tafel, waar je een krantje kunt lezen of met je tafelgenoot kunt kletsen. Al snel worden de drankjes gebracht. De espresso is erg lekker en mijn keuze voor de bonen blijkt een goede. Even later staat ook mijn kokosyoghurt op tafel.

Het ziet er allemaal verzorgd uit. De granola is lekker vers en ik zie een boel verschillende fruitsoorten in mijn bowl.  Alhoewel je over het algemeen weinig kunt verpesten aan yoghurt met granola, bevalt het me prima.

Prijs / kwaliteit

Met de prijs/kwaliteit is ook niets mis: 6 euro voor een goed ontbijt zoals dit vind ik oké. Voor de espresso betaalde ik € 2,50 en de gemberthee staat voor € 2 op de kaart. Leuk weetje: als je je eigen mok mee brengt krijgt je € 0,50 korting.  Is er dan helemaal niets aan te merken op het ontbijt bij Native? Weinig. Nou ja, als het moet: de glazen voor thee zijn iets aan de kleine kant. Ik hou gewoon van een lekkere grote kop. Maar verder? Nee hoor. Misschien zo af en toe een nieuw ontbijtgerecht op de menukaart, maar ik kom ook graag nog eens terug voor de chiapudding of de tahini toast.

kokosyoghurt granola native haarlem

Wie wat waar

Native Haarlem – Breestraat 23 – Haarlem

Openingstijden: 8.00 – 18.00 uur, zondag 9.30 – 18.00 uur