,

Ontbijt Restaurant: Anne & Max in Haarlem

anne max haarlem bar

Anne & Max: kom je wel eens in Haarlem dan ken je het vast. Al jaren zit in de Zijlstraat een gezellig tentje waar je ontbijt, lunch, borrel of gewoon koffie kunt krijgen. Het is er eigenlijk áltijd druk. Vaak té druk naar mijn mening, en daarom kom ik eigenlijk niet meer zo vaak. Eigenlijk is dat jammer, want ik hoor goede verhalen over Anne & Max. Vandaag is het niet druk bij Anne & Max en ga ik er ontbijten.

Druk en chaotisch

Rond “ontbijt-tijd” (uur of 9) op zaterdagochtend is het vandaag helemaal niet druk. Misschien omdat het nog zomervakantie is? Op de menukaart staat een aantal ontbijtgerechten die ik best wel wil proberen, dus twee extra goede redenen om Anne & Max weer eens een kans te geven.

Locatie

Anne & Max heeft al 13 vestigingen in Nederland, in de meeste grotere steden vind je er wel eentje. Anne & Max Haarlem was de eerste vestiging. Het zit in Zijlstraat, midden in het gezellige centrum van Haarlem, niet ver van de Groote Markt. Er is een klein terras voor de deur, binnen vind je de meeste zitplaatsen. Er is een leuke bar en het is gezellig ingericht. Er is ook een grote tafel waar je lekker aan kunt zitten met een krant, tijdschrift of je laptop als je wat wilt werken.

Anne Max Haarlem binnen

Menukaart Anne & Max

Op de menukaart verschillende ontbijtgerechten gemaakt van biologische ingredienten: vooral zoete gerechten zoals havermout, smoothie bowl en bananenbrood, maar ook een enkel hartig gerecht met brood en eieren.  Gewoon een croissant met jam hebben ze ook. En wil je uitgebreid (romantisch) ontbijten dan is er een ontbijt voor 2 met verschillende zoete en hartige gerechten. Er is thee die je per glas of per theepot kan bestellen en uiteraard verschillende soorten koffie.

Ik kies voor de “geweldige havermout”: In amandelmelk met chai gewelde bio havermout met kokos, cashewnoten en dadels. Geserveerd met vers fruit. Erbij drink ik een espresso en een potje jasmijn thee.Anne Max Havermout

En, smaakt het?

De havermout is warm en goed op smaak. Lekker, die subtiele smaak van chai in combinatie met fruit en kokos. Dankzij het fruit als topping ziet het er vrolijk en kleurrijk uit. En niet onbelangrijk: de koffie is hier top!

€ 7,50 voor het eten, € 2,25 voor de espresso en € 3,70 voor de thee vind ik redelijk als je kijkt naar wat je ervoor krijgt.

anne max quote

Service

Het personeel is vriendelijk. Mijn bestelling werd sneller dan verwacht op tafel gezet. Bij drukte duurt het vast langer en dan kan het er behoorlijk chaotisch zijn weet ik. Wat ik zelf een groot pluspunt vind, is dat je hier de hele dag kunt ontbijten. Begint jouw dag pas rond het middaguur, dan is het geen probleem om dan pas een ontbijtje te bestellen.

Alles bij elkaar vind ik Anne & Max in Haarlem een fijne ontbijtplek in Haarlem. Het eten en de koffie zijn lekker, de sfeer en de service goed en er hangt een relaxte sfeer. Ik kom snel nog eens terug om de andere ontbijtgerechten uit te proberen.

Wie wat waar

Anne & Max – Zijlstraat 68zw –  Haarlem

Openingstijden: ma t/m za 8.00-18.00 uur, zondag 9.00-18.00 uur

www.annemax.nl