,

Ontbijt Restaurant: deDAKKAS Haarlem

deDAKKAS Haarlem

Als je bekend bent in Haarlem kan het je bijna niet zijn ontgaan. Dé hotspot van 2018 is deDAKKAS, een horecagelegenheid bovenop Parkeergarage De Kamp in het centrum van Haarlem. Ik ging hier langs voor een ontbijt. In dit blog lees je wat ik ervan vond.

DeDAKKAS is een grote horecakas met een terras op de bovenste verdieping van De Kamp. Daar werd al jaren niets mee gedaan. Zonde, vonden 3 ondernemers die via crowdfunding geld ophaalden om een duurzaam en groen concept op te zetten op deze unieke plek.

Uitzicht over Haarlem

Op een zonnige ochtend stap ik het dak op en wat meteen opvalt is het geweldige uitzicht over de stad Haarlem. Geweldig! Ik kan mij voorstellen dat het in de zomer goed toeven is op het terras, maar nu is het daarvoor te fris. Daarom dus ik zoek een plekje in de kas.  Ook hier kun je perfect genieten van de skyline. Het is nog vroeg en daardoor eerst nog rustig, maar al gauw druppelen er steeds meer mensen binnen. Toeristen en locals. Dat vind ik altijd een goed teken.

Omdat je in een kas zit, is er lekker veel licht, de inrichting is fris, stoer en met veel planten. Leuk!

deDAKKAS sfeer

Menu

In deDAKKAS kun je tot 12.00 uur ontbijten. Er staan niet veel ontbijtgerechten op de kaart, maar wél allemaal gerechten die me aanspreken.

deDAKKAS menu

Het is lastig kiezen tussen de overnight oats, de pannenkoeken en de yoghurt met seizoensfruit en granola. Uiteindelijk ga ik voor het laatste. Daar kun je op zich niet veel aan verpesten, maar het valt of staat wel met de versheid van de producten. Ook de opmaak vind ik altijd belangrijk. Ziet het er echt lekker uit? Is er moeite gedaan om het aantrekkelijk te presenteren?

Al snel blijkt dat op beide vragen het antwoord volmondig ‘ja’ is. Ik krijg een kleurrijke yoghurt bowl met royaal granola, vers fruit én een eetbare bloem voor mijn neus. Wat een plaatje!

deDAKKAS yoghurt granola

Duurzame koffie

De koffie is van het merk Moyee. Ik kende het merk niet, maar het blijkt een fairchain merk te zijn dat opkomt voor koffieboeren en koffiedrinkers. Een goede, groene zaak, dat uitstekend past in een duurzaam concept als deDAKKAS.  De koffie is (net als het eten) ook nog eens heel lekker trouwens. Heel belangrijk.

deDAKKAS moyee koffie

 

DeDAKKAS vind ik echt een aanwinst voor Haarlem. Wat een heerlijke plek als je rustig wakker wilt worden met een fantastisch uitzicht over de stad. Voor een ontbijt ga ik daarom zéker nog eens terug, maar vast ook wel voor een lekkere lunch of goede borrel.

Wie wat waar

DeDAKKAS – De Witstraat 1a – Haarlem (parkeergarage De Kamp)

Openingstijden: vanaf 9.00 – laat